Torsdag 24 januari

Programledare: Lotte Nord
lotte.nord@sr.se

Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - gå in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar)  Den hittar du .

15.07: Inbrottsvåg i Sörberge i Timrå kommun gäckar polisen. Åtta inbrott på kort tid skapar mycket oro. Vår reporter Christer Sunesson på plats i Sörberge

15.22: Mer från polisarbetet att hitta vem/vilka som bryter sig in hos folk i Sörberge (rep Christer Sunesson)

15.37: 24 januari - är årets fattigaste dag för många. För att i framtiden slippa det eländet tar vi tag i saken och gör något så kul, bra, lönsamt - som en budget! Susanne Hall, bankkvinna, håller i räknedosan och ger råd.

15.42: Västernorrland är bäst - det vet vi som bor här! Men statistiken talar mot oss - vi är tjocka, har låg utbildning, får mest hjärtsjukdomar OCH vi skänker färst  pengar.... i alla fall i vad vi skänker till Världens Barn. Men vår reporter Myran Månsson ger oss ändock hopp

16:12: Muslimer tror på moské eller liknande i Örnsköldsvik. Den nordligaste finns i Uppsala, men ännu en ska byggas i Umeå. Vad säger örnsköldsviksborna om en moské i länets Jerusalem? (rep Marcus Olofsson)

16.22: Anders Söderholm blir Mittuniversitetets nye rektor. 46-årige Anders Söderholm arbetar i dag som professor på Handelshögskolan vid Umeå universitet. Hans inriktning är företagsadministration.

16.30: Resumé - alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning

16.45: Ekot

17.05: Kraftsamling: 5i12-rörelsen vill samla föreningslivet i alla kommuner i Västernorrland till dialog kring vilka insatser som görs/kan göras förvåra nya svenskar. Stort möte ikväll. Vad har man gjort hittills - jo, bland annat läxläsningsprojekt, friluftsutflykter, kontaktfamiljer mm. Flera gäster i studion! (live)

17.20: Kvällstips - kanske om nya kontaktytor mellan ”dom” och ”oss”!