Torsdag 24 januari

Stenkastning mot buss

Ännu en gång har en buss utsatts för stenkastning i Malmö. Den här gången i centrala staden. Skåne Direkt har tittat närmare på den skadade bussen, och träffat huvudskyddsombudet och en av bolaget Veolias chaufförer.

Polisen vill minska kamphundproblemen

Sedan årsskiftet ska det bli lättare för polisen att omhänderta kamphundar och förbjuda vissa ägare att ha hund. Under flera år har Malmö haft problem med allt fler olyckor med kamphundar inblandade.

Nu satsar Malmöpolisen, bland annat genom en utbildning för poliser i hur man ska agera och när man får omhänderta hundar.

Svensk blir teaterchef i Kolding

Regissören Moqi Simon Trolin blir ny teaterchef på teatern Mungo park i Kolding på Jylland. Moqi Trolin är svensk men utbildad till regissör i Köpenhamn. Mungo park i Kolding är en helt nystartad teater. Redan till hösten kan man se Moqis regi i Malmö. Då sätter han nämligen upp dramat Roberto Zucco av Bernard-Marie Koltés på Intiman.

Skagenmålare i nytt ljus

Det danska konstmuséet Arken i Ishöj söder om Köpenhamn har byggts ut och är nu med sina 5 000 kvadratmeter ett av Danmarks största muséer. Det firar man med att bland annat presentera Skagenmålarna i ett nytt ljus.  Utställningen med Andreas Golder pågår till den 18 maj och ”Skagenmålarna i nytt ljus” till den 1 juni.