Postrånet

Samtliga tre förnekar brott

Samtliga tre som sitter anhållna misstänkta för inblandning i det uppseendeväckande rånet mot postterminalen i Göteborg förnekar brott.

-Min huvudman är inte inblandad och han är förvånad över att han är frihetsberövad, säger 40-åringens försvarare, advokat Mats Olausson till TT.

40-åringen, boende i Göteborg, är den som misstänks för grovt rån, vilket innebär att åklagaren tror sig kunna knyta honom till själva rånet. De andra två - en 32-åring och en 24-åring, som båda ska vara från Stockholmstrakten - är anhållna misstänkta för medhjälp till grovt rån. Samtliga är tidigare kända av polisen.

Alla tre är skäligen misstänkta, den lägre graden av misstanke. Den intressanta frågan är då om kammaråklagare Ulrika Bentelius Egelrud tycker sig ha tillräckligt mycket bevis mot männen för att våga gå till tingsrätten och begära dem häktade. Det måste ske senast på fredag.

-Som det ser ut just nu blir det ett beslut i den frågan under fredagen, sade Bentelius Egelrud på torsdagseftermiddagen till TT.

Fram till dess arbetar polisen med att analysera de spår som säkrats på de olika brottsplatserna: rånplatsen, platserna för fem bombattrapper och sex utbrända bilar.

Sekretessen är den strängast tänkbara kring utredningen. Det enda som släpps om de anhållna är födelseår och månad.

-Så länge som det är ganska många gärningsmän som inte är frihetsberövade så vill hålla det så hemligt som möjligt, säger åklagaren.