Norrköping

Brev om bråkiga elever fick skolpolitiker att agera

Situationen på Sandtorpsskolan i Åby ska lösas, det säger idag socialdemokraten Lars Stjernkvist, ansvarig för skolfrågorna i Norrköping.

Han är bekymrad över att ännu en skola i kommunen slår larm om en ohållbar situation.

Tidigare idag berättade vi om Sandtorpsskolan i Åby där lärarna vädjat om hjälp i ett brev till kommunledningen. Redan tidigt på höstterminen såg lärarna stora problem med eleverna på Sandtorpsskolan och önskade en extra resurs till skolan.

Kaosartat
I brevet till kommunen berättas om en så kaosartad situation att mycket lite undervisning har kunnat genomföras. Barn i årskurs ett kastar stolar, tar loss element och slår lärare. Som det ser ut idag kommer hälfen av barnen i ettan inte heller att nå målen med att läsa, räkna och skriva.

Stjernkvist hävdar dock att kommunen har gjort riktade insatser med bland annat ökad personaltäthet i de skolor som behöver.

Medger bekymmer
Lars Stjernkvist medger att det finns bekymmer i Norrköpings skolor men han vill ändå gärna vända de flertal larmrapporter som inkommit till något positivt.

-  Det låter lite makabert att säga att det finns något positivt i detta, men det finns en positiv sak. Ett av skälen att du och jag får veta det här i dag är att skolorna inte sopar problemet under mattan. Jag är övertygad om att det vi nu gör kommer att leda till en bättre skola i Norrköping, säger Stjernkvist.

I nästa vecka ska personalen på Sandtorpsskolan träffa Lars Stjernkvist för att diskutera situationen.

Lisen Elowson Tosting
lisen.elowson@sr.se