Stil i P1 vinnare av Nöjesguidens Stockholmspris

Idag tilldelades modeprogrammet Stil i P1 Nöjesguidens Stockholmspris som går till personer och företeelser som betytt extra mycket för staden under det gångna året. Stil vann klassen Media, i hård konkurrens med dokumentären Ordförande Persson av Erik Fichtelius och KulturExpressen, Expressens kultur-tv.

Motiveringen lyder:
P1 är och ska vara ett kök hos en farmor. Pärlplattan ska hänga där den alltid hängt. Man skulle därför kunnat ana oråd när P1 gav sig på att göra livsstilsprogrammet Stil. Men det blev helt fantastiskt. Susanne Ljungs stilla stämma är som gjord för den här sortens djupdykning i yta. Konceptet välkomnar både Ebba von Sydow och den som är prompt motsätter sig att hundar ska ha kläder. Tack.

− Det har sagts att mode inte går att göra i radio, men mode handlar inte bara om plaggen i sig utan om modeskaparna och tidsandan - kultur helt enkelt. Dessutom är det ofta förbaskat spännande historier och personligheter som inte är allmänt kända, säger programledaren Susanne Ljung och fortsätter:

− Vi är glada över att programmet har nått en så bred och brokig skara lyssnare, till och med sådana som egentligen inte är så modeintresserade har sagt att de tycker att Stil är riktigt kul. Det är roligt att få möjlighet att lyfta fram de kulturella aspekterna av mode och inte bara de kommersiella som kommit att dominera medierna på senare år.

Stils redaktion består av Susanne Ljung, som skrivit om musik, film, resor och mode sedan 1980-talet, Anna Åkerlund och Danjel Nam som tidigare gjort Flipper i P3 och Marie Birde, grundare av tidningarna Darling och Livraison. Programmet görs av produktionsbolaget Filt.