Jänsmässholmen

Försvunnen skoterförare återfunnen

Fjällräddare hittade vid 12.30-tiden på söndagen den skoteråkare som sedan natten mot söndagen varit försvunnen i Offerdalsfjällen.

Mannen befann sig, när han hittades, längs skoterleden mellan Åkersjön och Jänsmässholmen - alltså i det område där han uppgav att han var när han under natten larmade om att han kört fast och hade problem.

Enligt polisen var mannen välbehållen men frusen och personal på ambulanshelikoptern som befann sig i området skulle avgöra om han behövde vård.

Enligt polisen ska mannen under natten mot söndagen ha kört fast med skoter någonstans längs leden mellan Åkersjön och Jänsmässholmen, enligt vad han själv uppgett. Han kontaktade själv bekanta och två personer begav sig ut för undsätta honom. När ingen av de inblandade kommit tillrätta flera timmar senare slog en anhörig larm, vid 6-tiden på söndagmorgonen.

Vid 8-tiden kom de två kamraterna tillrätta när de dök upp i Jänsmässholmen, men den som ursprungligen var försvunnen hade då ännu inte påträffats.

Det har varit tidvis hård blåst och den senaste tiden har det snöat kraftigt i området.

Polisen tog under söndagförmiddagen hjälp av mobiloperatören för att pejla in och positionsbestämma platsen där mannen befann sig.

Den positioneringen visade sig inte vara tillräckligt exakt för att mannen omgående skulle kunna återfinnas.

Vid 12-tiden på söndagen tog polisen hjälp av länets ambulanshelikopter för att försöka lokalisera mannen, men det var alltså fjällräddare på skoter som hittade den försvunne, enligt uppgift i omedelbar anslutning till skoterleden mellan Åkersjön och Jänsmässholmen.