Gymnasievalet

Svåra gymnasieval - eleverna i Bollebygd har flera hundra program att välja på

På fredag ska gymnasievalet för niorna vara gjort. Valmöjligheterna är många tex finns åtta frigymnasier i Borås. I Bollebygd har eleverna extra många valmöjligheter. På grund av närheten till både Göteborgsområdet och Borås så har man flera hundra gymnasieprogram att välja på.

- Det är väl bra för vissa personer att det finns olika valalternativ, en annan person blir jättestressad utav det här att det finns sådant utbud, att det inte bara finns några få att välja på, säger Jessica Lindh, Syo på Bollebygdsskolan.

Bollebygd har inget eget gymnasium och därför kan ungdomarna härifrån välja mellan olika program och skolor i sjuhäradskommunerna och Härryda. Dessutom vänder sig många till gymnasier i Göteborg och då hamnar valmöjligheterna på flera hundra för Bollebygdseleverna. Och då blir det många val som ska göras, både när det gäller skola och gymnasieprogram.

- Det har varit att man tänkt att det är så långt kvar, men så kommer det så snabbt. Jag vill gå Hulebäck, men det är mer om man inte kommer in på den, vilken skola ska man gå då, säger Josefine Delwér. 

Är man beredd att göra det valet när man går i nian?

- Ibland känns det väldigt tidigt, det tycker jag, säger syo Jessica Lindh.