Avis på Orrenius

Lite African Nations har det också blivit i helgen. Bland annat Angolas seger mot Senegal. Jag säger bara: Manucho!

Tvåmålsskytt och stor matchhjälte, med ett huvudspel som inte är av denna världen. Killen blev värvad av Manchester United i december efter ett lyckat provspel (aha, vissa får alltså kontrakt efter det!) men har inte fått sitt arbetstillstånd än. Den killen kan bli dynamit i Premier League!

Man United är förvisso rätt målfarliga redan nu. Ännu en imponerande insats i helgen mot Tottenham. Återigen med Cristiano Ronaldo som matchvinnare, portugisen håller nästan Zlatan-klass just nu.

När vi ändå är inne på African Nations Cup. Jag kan inte låta bli att vara lite avundsjuk på Expressens Johan Orrenius som får åka till Accra och bevaka turneringen på plats. Han bjuder bland annat på en kul blogg med lite insight man inte är helt van att få från stora turneringar.

Hur fasen lyckades han tjata in ett sånt coolt gig? Orrenius är förvisso sveriges trevligaste kvällstidningsjournalist, så jag unnar honom alla häftiga upplevelser i världen. Och då verkar Expressen vara the place to be...

Detta verkar ju nästan lika soft som att få hänga i New York och skriva krönikor om hur soft det är att hänga i New York.

(27 jan)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se