That’s Love

Artist Michael Michailoff
Text och musik: Patric Jonsson, Michael Michailoff, Joakim Övrenius
 
 Upphovsmännens beskrivning av ”That’s Love”:
Som en trevlig käftsmäll, en spontan rock/pop-hyllning med brittiska förtecken och en smula 60-tal till kärleken, som doftar fish’n chips med hjortron till dessert. 

Carolina Norén träffade Michael Michailoff och pratade bland annat om avhoppet från Fame Factory och ifall han blev en ”bad guy” eller ej:

Patric Jonsson kommer från Nybro, men bor nu på Ekerö utanför Stockholm. Han är producent och låtskrivare och har komponerat musik i mer än 20 år. 
Det som inspirerade honom till att skriva ”That’s Love” är människor som är levande och vågar ge kärlek till sina medmänniskor. Vad gäller Melodifestivalen är Patric ny i sammanhanget och enligt honom är den bästa Melodifestivalmelodin genom tiderna ”Waterloo” – ”knäckte mig när den kom, musikaliskt såväl som stylistiskt”! 

När Patric var liten ville han bli rockabillystjärna. Tidigaste musikminnet är en ABBA-konsert i slottsruinen i Borgholm på Öland – ”det var tungt”. Han kan inte leva utan sin espressomaskin och rörförstärkare. Till de mer udda meriterna hör att han har simmat fem kilometer runt en skärgårdsö för att grundstöta halvvägs och bli otroligt sjuk efteråt.
 
Joakim Övrenius kommer från Söderåkra, utanför Kalmar. Sedan drygt två år bor han på Lindingö och jobbar som producent och låtskrivare. Båda Joakims föräldrar sysslar med musik, så redan när han var liten var han med på allt från körrepetitioner till pianolektioner. 

Första riktig låten skrev han när han var elva år och med den tävlade Joakim i en lokal musiktävling – ”jag nockade juryn fullständigt”. Sedan han började skriva har han  jobbat med bland andra Mickeyla, Ola Svensson (Idol-Ola) och Shebang. Max Martin och de övriga svenska producenterna från Cheiron-eran ser Joakim upp till: ”för att de hela tiden lyckades göra rätt grejor och hålla en hög nivå under en lång tid”.          
Diggiloo-Diggiley” är Joakims favorit bland Melodifestivalbidragen. ”Det är den första låten jag kommer ihåg från schlagern och jag tyckte de var tuffa. Jag ville ha likadana skor och kläder. Då var jag tre år”.

 
Michael Michailoff är född i Gällivare, men uppvuxen i Östersund. Redan vid fem års ålder började han med musik genom att plinka på en gitarr med endast två strängar, samtidigt som han lyssnade på blues. 

Han fick sitt första trumset vid fem års ålder och i skolan valde han trummor som sitt huvudinstrument. Men han höll ändå kvar vid sitt gitarrspel. Som 13-åring började han spela med sitt första rockband, Glorybox, först som trummis men senare som gitarrist, låtskrivare och sångare. Snart hade han hittat sitt eget sound: med intryck från bluesen, rytmiken från trumspelet och sina erfarenheter. Från 2002 har Michael satsat på sin solokarriär.

Han har skrivit musik i 15 år. Låtskrivandet har alltid varit en del av hans liv och Michael har skrivit närmare 250 låtar. Han deltog i den första omgången av Fame Factory, men hoppade av programmet och har sedan dess åkt runt i Sverige och spelat. 2004 släppte han sin första skiva, ”In God I Trust”. Musikalisk förebild är Bob Marley – ”han gjorde något vettigt med sitt kändisskap och sina pengar”. Hans drömmar och mål i musiklivet är att tjäna tillräckligt med pengar för att öppna musikskolor för barn och ungdomar. 

När Michael inte håller på med musik är det fotboll som gäller och hans favoritpryl hemma är allt som har med spel att göra. Det innebär också att Michael är topp 100 på Fifa07 och har spelat över 500 matcher sedan 1999.