Årets sörmlänning 2007?

Vem ska bli årets sörmlänning 2007 - röstningen är nu avslutad.

Vi går nu igenom rösterna och vinnaren avslöjas inom kort!

Tomas Svensson, handbollsmålvakt, Eskilstuna
Tomas, som spelar i Portland San Antonio, har spelat över 300 landskamper i svenska handbollslandslaget. Svensson debuterade på 1980-talet i Guif och i landslaget 1988. Han var med och vann VM-guld 1990 och är idag fortfarande med i landslaget.

Peter Öberg, orienterare, Stigtomta
Peter är Systemkonstruktör på SSAB, Oxelösund men det är hans fritidsintresse som gjort honom känd i Sverige och världen. Peter orienterar och tävlar för OK Hällen i Stigtomta.

Under 2007 fick han sitt rejäla genombrott och vann långdistans-SM och kvalificerade sig för landslaget och fick delta i VM i orientering. Tillsammans med landslaget tog han en silvermedalj i VM-stafetten i orientering.

Jan Persson,
företagare, Strängnäs
Jan växte upp på Fogdö utanför Strängnäs och han startade sitt första företag när han var 18 år, han sålde då reservdelar till bilar.

Idag driver han sedan början av 90-talet företaget Kilenkrysset som bygger och förvaltar fastigheter.
Jan Persson har under årens lopp fått många priser för sin nyföretagaranda och sitt samhällspatos, bland annat av Kung Carl XVI Gustaf.

Vivianne Jansson, hundtränare, Strängnäs
Vivianne ägnar stor del av sin tid till hundar. Hon är hundtränare och hundpsykolog och har hjälpt många hundar och hundägare i Sörmland.

Vivianne håller hundkurser och är aktiv i Strängnäs brukshundsklubb.

Med på bilden är Viviannes hund Bowie.

Sebastian Larsson, fotbollsspelare, Eskilstuna
Sebastian är från Eskilstuna och numera fotbollsproffs i Birmingham. Han har tidigare representerat IFK Eskilstuna och Arsenal FC.

Sebastian togs förra året ut till landslaget men fick inte spela någon match.

Inger Klingensjö, Röda Korset i Eskilstuna.
Inger har under många år engagerat sig i Röda Korset. Att samla in pengar till de som behöver hjälp har länge legat henne varmt om hjärtat.

Under 2007 var hon med och såg till att Eskilstuna försvarade sin plats som den stad som skänkte mest pengar till Världens barns insamling. Inger engagerade sig också starkt i Röda Korsets Kram-kampanj till förmån för de som är ensamma.

Yvonne Ryding, Eskilstuna.
Yvonne gjorde sig känd i hela världen när hon 1984 vann skönhetstävlingen Miss Universum. Innan hon var med i tävlingen så arbetade hon som undersköterska inom äldreomsorgen i Eskilstuna.

Förra året gjorde Yvonne succé i programmet Lets dance. Yvonne debuterade också under 2007 som författare.

Mats Bergmans, Nyköping.
Mats Bergmans släppte 2007 sin 11:e platta som var en jubileumsplatta för bandet. Gruppen hamnade också på Svensktoppen. Mats Bergmans har tidigare utsetts till ”Årets dansband” och vunnit Svenska dansbandsmästerskapen. Gruppen har också fått Nyköpings kulturpris.