Ingen mår så bra som jag

Artist: Fronda
Text och musik: Michael Clauss, Sebastian Fronda, Thomas Thörnholm
 
Upphovsmännens beskrivning av ”Ingen mår så bra som jag”: Upptempopartylåt om vardagens allmänna – sluta stressa och ta vara på dagen. 

Carolina Norén träffade Fronda och pratade bl a om avhoppet förra året och om viljan att leverera maximalt


 

  Michael Clauss deltar i Melodifestivalen för tredje gången. Med ”Mama Take Me Home” som Rednex framförde, debuterade han framgångsrikt i sammanhanget 2006.
Låten slutade sexa i Globenfinalen. Förra året tävlade han, också tillsammans med Thomas Thörnholm, med ”Live Forever” (Magnus Carlsson).
    
Michael kommer från Västerås och har skrivit musik i snart 20 år. Tidigaste musikminnet är den första synthen han fick av sina föräldrar. I en bra låt, anser han, ”sitter refrängen som en smäck” och han skulle mer än gärna skriva den där hiten som alla går och nynnar på. Michael gillar sin familj, film, tacos, Thailand och innebandy. Han har faktiskt varit landslagsman i innebandy!
 
Thomas Thörnholm,
som kommer från och bor i Västerås, har skrivit musik så länge han kan minnas. Ett tidigt musikminne var när hans farfar spelade ”Drömmen om Elin”.
Thomas är låtskrivare, musikproducent, musiker och sångare och har deltagit i Melodifestivalen totalt fem gånger. Senast var 2007 med ”Live Forever” (Magnus Carlsson) och dess förrinnan 2004 då LaGylia Frazier sjöng hans och Lars Anderssons ”It’s In The Stars”. 2002 tävlade Jan Johansen med Thomas bidrag ”Sista andetaget” och 2000 var det Carina Jarnek som sjöng ”Se mig”.
    
För övrigt semestrar Thomas gärna i Sverige och äter med glädje vitlöksbröd. Ishockey är favoriten bland sporter och favoritordet är just nu ”cred”. Thomas musikaliska förebilder är Eagles, Stevie Wonder och Björn & Benny.

 
Hans-Sebastian Fronda Andersson är hiphopmusiker, låtskrivare och producent från Västerås. Hans musikaliska bana inleddes för cirka tio sedan och tidigaste musikminnet är hans pappas gamla vinylsamling.
”Alla som skapar bra musik, oavsett stil, ras eller kön” är musikaliska förebilder och det första, stora projektet var De 6 apornas armé (D6AA) där han medverkade tillsammans med Kenta Kuk, Kattla, Unikum, Dj Iderik och Ebola.
    
Sebastian första soloalbum hette ”Fortfarande Underjord” (2003). Han har jobbat med en rad svenska artister: Olle Ljungström, Papa Dee och Stephen Simmonds. Fronda fick med ett bidrag till Melodifestivalen 2007 men valde att hoppa av.