Bankrånaren greps på restaurang i Luleå

Klockan 12.46 på tisdagen larmades Polisen om ett rån mot Nordea på Köpmangatan 38 i Luleå. En man i 45-årsåldern greps vid 13.40 på en restaurang några hundra meter från banken, som omringades av insatsstyrkan. Gripandet kunde dock ske odramatiskt.

Mannen ska enligt uppgifter till Sveriges Radio Norrbotten vara känd sedan tidigare av polisen, bland annat för bankrånet i Råneå i september 2005.

Mannens dialekt i kombination med det signalement bankpersonalen lämnade ledde polisen fram till mannen. Han satt och åt och drack öl på en restaurang när han greps. Möjligen var det ödets ironi, eller möjligen slumpen, som gjorde att rånaren hade beställt in torsk strax före gripandet...

Polisen sökte under eftermiddagen genom ett parkeringshus i stan, där eventuellt ett vapen kastats.

Det som misstänks vara rånarens bil har återfanns i Södra hamn, och polisen bärgade den.

På Nordeas informationavdelning i Stockholm uppger man att det var en omaskerad man som rånade bankkontoret. Inga personskador uppstod. Mannen kom enligt Nordea över, endast, en mindre summa pengar.

Nordea uttalar sig inte om vapen eller hur mycket pengar rånaren fick med sig. Men uppger att personalen i banken är omhändertagen av utbildade experter. Bankkontoret hålls stängt under tisdagen men öppnar sannolikt på onsdagen.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se