Kalmar län

SR Kalmars kometpriser till brädseglare och silverfixare

Sveriges Radio Kalmar har beslutat tilldela 2007 års kometpriser till brädseglerskan Emma Johansson, Öland och fotbollspelaren Viktor Elm i Kalmar FF.

Emma Johansson, 25 år nådde under 2007 världstoppen i en sport som helt domineras av konkurrenter från varma länder där sporten kan utövas året runt. Hon lyckades med bedriften att placera sig på tionde plats i världscupen. Kometjuryn tror att Emma inom något år har potential att som freestyleåkare bli bland de 4-5 bästa i världen.

Viktor Elm, 22 år växte under 2007 ut som en av de tongivande spelarna när Kalmar FF tog allsvenskt silver. Han ledde laget till cupguldet och blev också landslagsman i slutet av året.

Juryns motiveringar:

Emma Johansson, 25 år, Ölands windsurfing club (ÖWC)
En målmedveten satsning under flera år placerade henne under 2007 i världstoppen i en sport där klimatet gör att länder så långt norrut nästan aldrig är konkurrenskraftiga. Hennes proffsiga inställning till sporten gör att hon i en snar framtid kan konkurrera om medaljer även i världscupen.

Viktor Elm, 22 år, Kalmar FF 
Efter debutsäsongen 2006 växte han under 2007 till en av de tongivande i laget som tog cupguld och allsvenskt silver. Kvittot på hans kometkarriär kom i december när han upphöjdes till landslagsman. Hans proffsiga inställning och spelhuvud bör kunna leda till landskamper även i de stora mästerskapen och till en proffskarriär utomlands.