Kungsbacka

Vd för Kungsbackabostäder får sparken

Efter 23 år får Kjell Löwendahl, vd för allmännyttiga Kungsbackabostäder, sparken. Enligt styrelsen finns inte längre något förtroende för Löwendahl, det handlar om personkemi.

Kjell Löwendhl själv säger att han känt av ett visst tryck de senaste månaderna och är därför inte direkt förvånad över beskedet att han får gå.

– Nu har jag varit utsatt för ett rätt hårt tryck ett antal månader, så just nu är det väl en form av befrielse. Men självklart är det med ett visst vemod. Jag har ju hört ett ifrågasättande och det har diskuterats bakom stängda dörrar, så det är väl bra att vi sätter punkt för detta, säger han

Inga oegentligheter
Kungsbackabostäders styrelseordförande Hans Engstrand vill inte gå in närmare på anledningen till att Löwendahl får gå.

Men han säger till P4 Halland att personkemin mellan honom och Löwendahl i alla fall är utmärkt och att det inte finns några som helst oegentligheter bakom.

Misstänker politiska skäl
Löwendahl misstänker själv att hans uppsägning har med politik att göra. Som exempelvis att han som vd hade svårt att se vinsten med att sälja ut hyreslägenheter i Fors, bara för att stopa in pengarna på banken. Något som också styrelsen med knapp majoritet ställde sig bakom.

Han medger också att det varit svårt att stå upp för allmännyttan i en moderatstyrd kommun som Kungsbacka.

– Det kan man lugnt påstå, det kräver sin man.

Så där finns sannolikt ett av skälen, då?

– Återigen så har jag ju inte haft några diskussioner med någon av dem utan det är en spekulation. Men visst spelar det roll, självklart, säger Kjell Löwendahl, som tvingas gå som vd för Kungsbackabostäder.