HANDBOLL

Bottenlaget Drott tog poäng av Sävehof

Serietrean Sävehof klarade överraskande bara oavgjort mot Drott, när elitserien återstartade efter EM. Matchen slutade 29-29 efter dramatiska slutminuter.

Sävehof tog snabbt ledningen med 3–1 i Halmstads sporthall. Men det skulle visa sig vara enda gången den här tisdagskvällen. Det unga Drottlaget vände 1–3 till ledning 10–5. Av de första nio hemmamålen stod högernian Tobias Bengtsson för åtta!

–Sedan var jag tvungen att sätta mig och vila, berättade Bengtsson för Radiosporten efteråt.

Till pausen hade Sävehof nästan kommit ikapp, det stod 15–14 i Drottfavör.

I den andra halvleken gjorde Drott ett nytt ryck som gav 18–14. Sävehof spelade trängt och de enda som stod pall var var det rutinerade paret Patrik Fahlgren och Erik Fritzon. Fahlgren, som leder elitseriens assistliga, hittade gång på gång till Fritzon inne på linjen. Utan Fritzons åtta mål hade det blivit förlust för Partillelaget.

Det borde det ha blivit ändå. Drott ledde i slutskedet med 28–25, som Sävehof lyckades äta ikapp. Sävehofs kvittering till 29–29 kom på straff (Fahlgren) när det återstod 18 sekunder. Lite för tidigt, eftersom Drott fick chansen att avgöra. Oturligt nog för Halmstadsgänget, sköt Mathias Adjovi i stolpens insida när det återstod fem sekunder.

I och med poängen lämnade Drott kvalplatsen till Lugi, åtminstone till onsdag kväll när den 19:e omgången spelas i sin helhet. Just Lugi–Drott möts i den 20:e omgången i en riktig streckmatch på fredag i Lund.

Paul Zyra
paul.zyra@sr.se 

Radiosporten
radiosporten@sr.se