BANDY-VM

Osannolik svensk vändning mot Ryssland

Trots underläge 4-1 i paus och trots två straffmissar lyckades Sverige med bedriften att slå Ryssland i Moskva. Västerås Anders Östling blev matchvinnare med tre mål.

Värdnationen Ryssland tog tidigt ledningen mot Sverige i den fjärde gruppspelsmatchen i bandy-VM i Moskva. De blågula kvitterade strax efteråt men ryssarna både återtog och utökade ledningen under första halvlek.

Sverige rivstartade i den andra halvleken och trots straffmiss av den notoriske målskytten Patrik Nilsson vände Sverige på matchen och vann med 5-4.

Med två svenskar i botboxen blev slutminuterna tuffa för Sverige, men Ryssarnas kvittering uteblev.

David Karlsson och Anders Östling stod för två respektive tre mål var.

Matchvinnaren Anders Östling var nöjd efter matchen.
- Jag visste från igår att vi kan om vi kör allihopa, det tycker jag vi gör idag och då har de svårt att hänga med, säger Östling till Radiosportens Robert Tennisberg.

Förbundskaptenen Anders Jakobsson var inte nöjd med spelet i första halvlek men andra hade han inga synpunkter på.
- Vi kommer ihop på ett helt annat sätt i andra halvlek, det är en härlig moral i det här gänget, alla vill åt samma håll, säger förbundskaptenen.

Sagt om matchen

”Han tar ut åt höger och vänster, det är så ojämnt och det är så märkliga saker ” Radiosportens Kenth Hultqvist om nivån på den finska domaren.

”Nu kan det bli tufft att försvara sig i slutminuterna” Radiosportens Robert Tennisberg om det svenska numerära underläget i slutet av matchen.

”Sverige har gjort en riktigt riktigt bra andra halvlek” Radiosportens Kenth Hultqvist om Sveriges upphämtning i den andra halvleken.

VM, grupp A

Sverige-Ryssland 5-4(1-4)
Sverige: Anders Östling 3, David Karlsson 2.
Ryssland: Sergei Lomanov 2, Pavel Ryazantsev, Dimitri Saveljev.
Publik: 5 500.

Radiosporten
radiosporten@sr.se