Fortsättningsserien: Omgång 7

Det som gör fortsättningsserien lite extra spännande är att tre lag berörs av en VERKLIG fortsättning, medan för tre lag är det färdigspelat för denna säsong.

För vinnaren av serien blir det minst en vecka till.

För de två som kommer sist, eller näst sist, blir det många veckor till att spela, när lagen skall försöka kvala sig kvar i division 1.

Det är tolv poäng kvar att spela om, men för de två i botten, Järfälla och Wings, är varje poäng extra viktiga just nu, för att inte tappa mark mot lagen framför.

WINGS - JÄRFÄLLA 5 - 3 (1-0 2-2 2-1)
Järfälla vann det första mötet med 3-2, men hade då fördel av hemmaplan. Inget av de båda lagen vill bli avhängda, för då ökar verkligen risken, att måsta spela ett långt och tufft kval tillbaka till division 1.

Wings skaffar sig en ledning med 3-0. JHC gör två mål och är då nästa ifatt. Då gör Wings 4-2 men JHC kommer tillbaka ytterligare en gång och gör 4-3. Men när JHC tar ut sin målvakt i slutet av matchen gör Wings omgående 5-3 och har inte tappat på lagen ovanför i tabellen utan fortsätter att jaga.

SKÅ - NACKA 2 - 5 (0-1 0-1 2-3)
Nacka vann klart det första mötet över Skå, men då var det i hemmahallen, som de flesta lagen tycker är mycket svårspelad. Inför detta möte skiljer det en poäng mellan lagen. Skå har 15 och Nacka har 14.

Det blev Nacka seger en gång till. Nacka vinner första perioden med 1-0 och likaså andra perioden med 1-0.

När Nacka sedan ökar till 3-0 i början av tredje perioden, lyckas aldrig Skå komma ifatt. Nacka vinner med 5-2 och är åter uppe i ledning på 17 poäng, lika många som Botkyrka, som dock har en sämre målskillnad.

BOTKYRKA - TRÅNGSUND 1 – 4 (0- 2 1-1 0-1)
Trångsund vann det första mötet med 4-2. Då var Botkyrka i en svacka, men är inför denna match i ledning i serien och ville säkert behålla den.

Men Trångsund vill annat och högg tag i matchen redan från början och tog ledning med 2-0 i första perioden.

Andra perioden slutar 1-1 och iden tredje perioden vinner Trångsund med 1-0 och matchen med 4-1.

Trångsund är uppenbarligen på uppgång igen och ser ut att slippa kvala sig kvar i år.

Tabellen efter omgång 7

Nacka 17
Botkyrka 17
Skå 15
Trångsund 14
Wings11
Järfälla 9