Luleå Hockey ändrar i femmorna

Luleå Hockey spelar en svår bortamatch mot suveräna serieledaren HV 71 på torsdagen, och förändrar i femmorna. ”Kommer man till en ny omgivning så blir det naturligt att man går tillbaka till grunderna”, skriver Luleåtränarna inför matchen och meddelar att Gusten Törnqvist är tillbaka i målet.

– I de senaste matcherna har vi gett bort alldeles för lätta mål till våra motståndare. Det måste vi rätta till. Trots att det gäller så mycket nu i slutet av serien så måste vi spela med ett större tålamod och inte ha känslan att vi måste göra mål i varje byte, skriver Luleåtränarna Roger Rönnberg och Roger Kyrö inför ännu en ödesmatch för bottenlaget.

– När vi får försvarsspelet att fungera så är vi riktigt bra, det är så vi vill genomföra matcher med att vara täta hemåt och snabbt ställa om till anfall när chansen ges. Det är också en av anledningarna till att vi ändrat om i kedjorna. Kommer man till en ny omgivning så blir det naturligt att man går tillbaka till grunderna och bygger kedjans spel därifrån.