England

Beckham inte med i Capellos första trupp

David Beckham finns inte med i Englands trupp inför träningsmatchen mot Schweiz nästa vecka. Även målvakten Paul Robinson är petad av Fabio Capello.

Beckham längtar efter sin 100 landskamp, men nye förbundskaptenen Fabio Capello låter honom vänta. För i truppen till matchen mot Schweiz den 6 februari finns han inte med.

Italienaren har tagit ut en 30-mannatrupp som på lördag kommer att skalas ner med sju man. I dagens trupp finns det alltså inte plats för David Beckham, och inte heller den forne förstemålvakten Paul Robinson får italienarens förtroende.

Det är inte första gången som Fabio Capello petar David Beckham. Engelsmannen hamnade ju ute i kylan även när Capello tränade Real Madrid säsongen 2006-2007. 

David Beckham har inte spelat en tävlingsmatch sedan England förlorade mot Kroatien i EM-kvalet den 21 november.

Paul Robinson, som varit given etta sedan Sven-Göran Erikssons tid som förbundskapten, har haft en tung vinter. Efter att ha blivit placerad på bänken i klubblaget Tottenham kommer nu nästa smäll. Han finns inte med bland de tre målvakter som preliminärt tagits ut av Capello.

Andra kända namn som inte blev uttagna inkluderar Sol Campbell, Phil Neville samt Paul Robinsons lagkamrat i Tottenham, Jermain Defoe.

Radiosporten
radiosporten@sr.se