vänersborg

Vinterkräksjuka tros ligga bakom magsjuka bland fotbollspelare

Utredningen om vad som orsakade den omfattande magsjukan under fotbollsturneringen Kvantum Cup i Idrottshuset i Vänersborg i lördags går vidare. Och det senaste är att det nu troligen handlar om vinterkräksjukan.

Sedan igår har 25-30 anmälningar inkommit till miljö och hälsoinspektören Kajsa Wegberg på Vänersborgs kommun, detta efter att föreningarna som deltog i cupen uppmanats att informera sina medlemmar om att höra av sig.

Och i flera av anmälningarna framkommer att flera av de smittade inte ätit av maten eller druckit av vattnet. Dessutom har man fått in uppgifter om sekundärfall, det vill säga att smittan har spridits vidare till familjemedlemmar, vilket nu tyder på att det troligen rör sig om vinterkräksjukan. Det bekräftas också av biträdande smittskyddsläkaren i Uddevalla, Charlotte Larsson.

Idrottshuset i Vänersborg har enligt uppgift från Kjell Gustafsson, en av de ansvariga för lokalen, sedan igår städats grundligt med desinfektionsmedel, och därför tror man sig nu ha eliminerat risken för fortsatt spridning genom till exempel toaletterna i lokalen.