UDDEVALLA

Två medaljer direkt för Skäret i junior-SM

Uppdaterad: 14:37

Skärets SS visade direkt var skåpet ska stå när de första finalerna avgjordes i Junior-SM i simning igår kväll. På lagkappen 4x50 meter medley tog Mattias Carlsson, David Palmqvist, David Larsson och Daniel Lorentzon guld. Det var klubbens första lagguld sedan 1984. Dessutom blev det silver på 4x200 meter frisim.

- Det var vår bästa JSM-dag i historien, säger en överlycklig Dennis Fredriksson, tränare i Skäret, till Radio Väst.

Att kvartetten Carlsson, Palmqvist, Larsson och Lorentzon hade medaljchans i finalen på 4x50m medley hade Dennis Fredriksson flaggat för tidigare, men guldet överträffade nog ändå de flestas förväntningar och särskilt lämpligt var det förstås att slå till inför en fullsatt simhall på hemmaplan i Uddevalla. Guldet var inte bara det första för Skäret i lagsammanhang sedan 1984, det var därtill det andra någonsin.

David Palmqvist simmade också semifinal på 100 meter bröstsim där han hade andra bästa tid efter försöken. Som väntat tog han sig också till final, nu med fjärde bästa tid. Finalen avgörs på fredag kväll.

Och det blev en medalj till för Skäret under den första finaldagen. David Larsson, Jesper Svensson, Emil Palmqvist (lillebror till David) och Mattias Carlsson svarade för en helgjuten insats i lagkappen över 4x200 meter frisim. Helsingborg vann men Skäret var inte långt efter och de två första lagen var överlägsna.

- Det var egentligen bara två lag i vattnet, säger Dennis Fredriksson som nu kan hoppas på att upprepa succén från JSM ifjol när Skäret tog sju medaljer och etablerade sig som en av Sveriges främsta juniorklubbar.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00