Gomorron på dialektturné

Förra veckan åkte gomorronprogrammets Peter Olsson på turné runt vårt område för att möta spännande människor med sköna dialekter. Här kan du höra några av dem igen.

* På måndagen besökte vi Dalaberg och träffade bl.a rapparen Scoob Salihi som nu pluggar till journalist. Men journalistik har han egentligen ägnat sig åt hela tiden som rappare, menar han.

* På tisdagen besökte vi resecentrum i Trollhättan. Bland alla bussar och tåg hade vi stämt träff med gamle svensktoppsstjärnan Paul ”Paljett” Sahlin i vänthallen. Där diskuterade vi bl.a dansbandsdialekter.

* På onsdagen fick Strömstad besök och vi passade på att ta en fika tillsammans med vår lantiskorre Victoria Tyft. Över kaffe och dopp avhandlades bl.a ämnet morgonduschar.

* På torsdag fick vi fint besök av tre medlemmar från den rockbjörnsprisade bandet Kid Down på torget i Åmål. Fler festivalspelningar i sommar trodde Kristoffer Ljung, Eric Höjdén och Jens Anundsson skulle bli resultatet av rockbjörnen.

* På fredagen avslutade vi turnén i ett stormpiskat Lysekil. Vi sökte skydd inne i Havets Hus lokaler, trots att det egentligen inte är öppet ännu, och fick bl.a veta av Lennart Davidsson vilket som blir sommarens temadjur på Havets Hus.