Fortsättningsserien: Omgång 8

I och med att omgång 8 spelats återstår endast två omgångar, i denna serie. För segraren blir det Play Off 1 mot laget som kommer på tredje plats i ALLETTAN. För lagen som kommer sist eller näst sist, kommer ett långt och tufft kval för att få vara kvar i division 1.

Serierna gör ett uppehåll i tio dagar, så omgång 9 spelas 13/2 och omgång 10 den 17/2. Spänningen i serien kan ingen klaga på, då ingen given etta eller femma eller sex finns ännu.

WINGS – SKÅ 5 – 2 (3-1 0-0 2-1)
Wings förlorade det första mötet i denna serie, när Skå vann hemma i Allhallen. Wings har dock kommit igång på allvar och vill nog ha revansch. Efter en period står det 3-1 till Wings. Andra perioden slutar mållös.

I mitten av tredje perioden ökar Wings till 4-1. Med lite mer än fyra minuter kvar reducerar Skå till 4-2. Wings gör 5-2 i tom bur.

Wings har nu skaffat sig ett bra läge för att slippa kvala sig kvar. Nu är det bara en poäng upp till Skå. Skå måste nog ta ytterligare någon poäng för att vara på den säkra sidan.

NACKA - BOTKYRKA 3 – 2 (0-1 1-1 2-0)
Mötet mellan dessa båda lag kom att bli något av en liten seriefinal, då båda lagen låg i toppen av tabellen med 17 poäng var.

Det ser ut som om det skall bli seger för Botkyrka som tar ledning med 2-0 fyra minuter i i den andra perioden. Nacka reducerar fyra minuter senare till 1-2 som står sig perioden ut.

Sju minuter in på den tredje perioden kommer reducering till 2-2. Segermålet 3-2 till Nacka gör Marcus Milemark när det är åtta minuter kavar av matchen.

Nacka har nu skaffat sig ett utmärkt läge för att få spela ett Play Off 1. Laget har verkligen gjort det bra och nu har laget kvar att möta Trångsund och Järfälla.

TRÅNGSUND – JÄRFÄLLA 2 – 0 (1-0 0-0 1-0)
Detta var nog Järfällas sista möjlighet att slippa kvala sig kvar i division 1.

Det blev en tät match där det första målet som Trångsund gjorde i mitten av första perioden Christoffer Wallins 1-0 mål skulle visa sig räcka så långt, att det endast är 27 sekunder kvar av matchen när Fredrik Öijeberg gör 2-0 i tom bur.

Nu måste det till ett under om JHC skall slippa kval, medan Trångsund har skaffat sig ett läge för att både slippa kval och i stället få vara med i Play Off 1.

Tabellen efter omgång 8

Nacka 20
Trångsund 17
Botkyrka17
Skå 15
Wings 14
Järfälla9