ETER MÅNDAG 4 FEBRUARI


 

Snöröjarna längtar efter riktig vinter
Förra året kom snön i slutet på januari och låg kvar i tre veckor. Men i år verkar det inte bli så mycket av den varan. Några som inte är så glada över det är snöröjarna på Nybergs Entreprenad, som har hand om de statliga vägarna på ön. En normalvinter är snöröjarna ute och plogar 15-20 dagar, men i år har det bara blivit några få gånger. Och det innebär mindre pengar i ersättning från Vägverket. Eter har träffat Lasse Bond som är platschef för södra Gotland på Nybergs Entreprenad.


 

Energismart utställning
Hur blir man energismart? Den frågan försöker fyra myndigheter besvara och en del av svaren finns i den gemensamma utställningen kan man se delar av på Almedalsbiblioteket från och med i dag.


 

Engelhardt vill förbjuda smygfilmning
I dag är det inte ett brott att sätta upp en kamera i någons badrum och smygfilma den personen och sen sprida bilderna via nätet. Men nu finns ett förslag till en ny lag som alla politiska partier står bakom. Den kan göra att det till exempel blir straffbart att smygfota människor mot deras samtycke i privata miljöer. Den gotländske riksdagsledamoten, socialdemokraten Christer Engelhardt, har varit med och tagit fram förslaget.


 

Musikprojekt med gotländska rötter bubblar på Tracks
Det musikaliska projektet Umami, en blandning musiker som släppt en skiva med olika sångare och sångerskor, är en av bubblarna på P3:s Trackslista med låten Good in colours. Till viss del är skivan inspelad i Visby och på Good in colours sjunger gotländskan Katarina Niklasson.


 

Teater- och musiksamarbete om Lars Gullin
Lördagen den 16 februari är det premiär för länsteaterns och Gotlandsmusikens föreställning Ljus. Gullin om den gotländska världsberömda barytonsaxofonisten Lars Gullin. Det här är också den första länsteaterproduktion som går på turné i riksteaterns regi till 16 olika ställen under våren.