Trelleborg

Trelleborgstullare fortsätter att kämpa

Tullarnas fackförbund Tull kust i Trelleborg anmäler Tullverket till Arbetsmiljöverket. Facket tycker sig ha fått alldeles för lite information i samband med den stora utredningen av Tullverket. En utredning som förra veckan föreslog att tullstationen i Trelleborg ska försvinna.

- Vi har inte veta något, därför har vi anmält till Arbetsmiljöverket, säger Harry Wicktor är fackordförande i Trelleborg.

De 32 som jobbar på tullen i Trelleborg vet idag inte om alla kommer att bli uppsagda, om Trelleborg blir en egen turordningskrets.

I morgon ska fack och arbetsgivare mötes för information på Tullverket i Stockholm, och efter det hoppas Harry Wicktor veta mer.

Tullarna i Trelleborg undrar varför just trelleborgstationen läggs ner, trots att hamnen och godsflödet där är så stort. Medelåldern på stationen är hög och tullaren Laila Marcher Sjöholm tror att det är en orsak som bidragit till beslutet.

- Erfarenhet uppskattas inte längre. Det är bättre att ta in unga, säger Laila Marcher Sjöholm.

På måndagen besökte de socialdemokratiska riksdagsledamöterna Ronny Olander och Christin Hagberg tullen i Trelleborg. Interpellationer i riksdagen som ifrågasätter förslaget utlovade Christin Hagberg, som tror att anslagen till tullen måste höjas.