Skivsläpp uppskjutet till hösten

Sofia Jannoks nya cd-skiva blir försenad. Skivan skulle släppas till årets marknad i Jokkmokk, men nu är skivsläppet uppskjutet till hösten. Men konsert blir det i alla fall under Jokkmokks marknad.

Röstproblem tidigare i år har gjort att Sofia Jannoks nya cd-skiva blir försenad.
Ett skivsläpp innebär mycket jobb som konserter, turnéer och intervjuer, något som Sofia Jannok känt att rösten inte skulle klara av.

– Jag har väntat med skivsläppet för att rösten ska få vila, det här visar också hur skör människan är och att det inte går att köra på full gas hela tiden, säger Sofia Jannok.

Nytt material
Hon berättar också att den nya skivan skiljer sig ganska mycket från den förra skivan. Jannok har valt att ha med låtar som hon brukar sjunga på konserter och begränsat sig till tre musikanter, de som hon brukar ha med sig på spelningar.

– Skivan som jag håller på att spela in nu har jag väntat länge på att få göra, säger Sofia Jannok.

Anne-Ravna Allas
sameradion@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio