Lasso tisdag 5/2

Antikt intresse ökar - liksom troligen skattefusket

Kanske är anledningen populära TV-program som Antikrundan, Första andra tredje och Antikdeckarna eller så beror det på något annat än Knut Knutsson och Ernst Kirchsteiger...

I vilket fall som helst har intresset för att handla med antikviteter ökat de senaste åren. Rokoko-byråer, gamla möbler och värdefullt porslin byter ägare i en handel, som omsätter stora pengar.

Men Skatteverket misstänker nu att det fuskas med många av de här pengarna och därför ska det nu inledas en granskning av hur det egentligen skattas för de sedlar, som man viker ner där i fickan på auktionskammaren efter en lyckad försäljning.

För visst har väl de flesta sålt en och annan gammal pryl på auktion nån gång? Precis som Tranåsbon Anette Eidelbrekt:

Vad många alltså inte vet är att viss del av de pengar man får vid försäljning på auktioner och liknande ska beskattas.Så det är många skattekronor som försvinner, berättar Lars Bengtsson på Skatteverket:

Julia från Värnamo är sign. dr. pti i Kosovo

För den som inte gjort lumpen känns det rätt fjärran att tänka på en karriär inom det militära. Och det gör det nog också för många av dem, som har gjort sin militärtjänstgöring. Men det finns människor, som väljer att hänga kvar i arméns tjänst, ofta genom utlandstjänste för FN.

Som 20-åriga Julia Jonsson från Värnamo. Hon gör just nu sin utlandstjänst i de fredsbevarande KFOR-styrkorna i Kosovo.

Och förkortningen på Julias FN-sysselsättning är den något kryptiska sign. dr.pti...

Miljoner ska sätta fart på nyföretagandet

Fem extra miljoner kronor ska sätta ytterligare fart på nyföretagandet i Jönköpings län.

Det är företagsnätverket Science Park som fått pengarna och tänker använda dem till att låta coacher resa runt i länet och ge tips och råd åt nya företag:

Wolfgang Amadeus - idol 1770

Trodde du att idoler och underbarn hör till vår samtid - då trodde du fel! För begreppen har funnits länge - väldigt länge..!

Stopp för miljövänligt Värnamoprojekt

Planerna och förhoppningarna var stora. Pengarna, som satsades var ännu större. Men kanske är misslyckandet det allra största. För mångmiljonanläggningen i Värnamo, som skulle ge oss miljövänligt bränsle till våra bilar är nu helt lagd på is. Värnamoprojektet skulle bli flaggskeppet för EU:s och Sveriges satsning på att låta veden ersätta bensinen.

Men nu har det blivit tvärstopp för projektet, som så många hoppades på.

Annie Johansson, centerpartistisk riksdagsledamot från Värnamo, kommenterar projektet så här:

Idag blir semlorna lovliga - eller..?

Det är fettisdag - den dag man egentligen ska börja äta semlor. För inte har väl du smygtagit någon fettisdagsbulle tidigare? Men i dessa tider av GI- och kolesteroldebatter är semlorna verkligen lovliga någon gång?