BASKET

Södertälje tog sin fjärde raka seger

Akropol lyckades inte följa upp segern mot Jämtland senast och föll hemma mot Södertälje med 95-105. Segern var Södertäljes fjärde raka seger i basketligan.

Sundsvall kvar i topp
Sundsvall Dragons håller ledningen i basketligan, men blott tack vare plusstatistik inbördes möten i den stenhårda tabelltoppen där tre klubbar parkerar på 30 poäng efter 21 omgångar.

Dragons, Solna och Plannja ser ut att bli klubbarna som gör upp om SM-guldet senare i vår,.

Samtliga vann på tisdagskvällen, Sundsvall klart mot Norrköping (99-85), Solna likaså i derbyt mot 08 Stockholm (89-78) medan Plannja fick jobba hårt för att klara Öresundskraft borta (90-84).

Det var ett himla ståhej när NBA-legendaren Scottie Pippen gästspelade för Dragons för några veckor sedan. Men det stannar vid en engångsföreteelse.Pippen förstärker inte klubben i slutspelet.

Men nya ansikten blir det. Dragons letar efter amerikanska spelare som kan gå in och hjälpa klubben i jakten på SM-guldet.

Ny forward i Jämtland Basket
I andra ändan av tabellen gjorde Jämtland Basket på tisdagseftermiddagen klart med forwarden Sailius Dumbliauskas, 202 cm lång och 104 kilo tung, som har skrivit på för en månad.

Dumbliauskas hade behövts lite tidigare, förmodligen redan mot Borås som gjorde 92-81 på Jämtland.

Akropol rådde inte på Södertälje
Akropol har fortsatta problem och rådde inte på Södertälje som vann borta med 105-95. Men matchens poängmaskin fanns Akropol - Torey Jamal Thomas som sänkte 37 poäng.

Mittenlaget Uppsala hade inga större problem med jumbon Gothia och vann med 88-80.

Radiosporten
radiosporten@sr.se