Ljus framtid för Metria

Det ser ljust ut för Metria i Luleå som jobbar med geografisk information och är en del lantmäteriet. Med en ny driftcentral som invigdes på tisdagen öppnar man upp för en större verksamhet och man koncentrerar många av uppdragen till just Luleå.

Ken Meyer platschef i Luleå är inte förvånad att man valt just Luleå och Norrbotten som ort för förstärkningen.

– Arbetet med geografisk information och geografisk IT startade en gång i Luleå och Norrbotten, dessutom har vi en stor kompetens och en enorm drivkraft hos personalen här. Det säger Ken Meyer, enhetschef Metria i Luleå

Metria är lantmäteriets uppdragsdivision och jobbar ut mot kunder med att utveckla förvalta och sköta driften av IT-system för geografisk information. På tisdagen invigdes en ny driftcentral som ger utrymmer för expansion och förbättrar säkerheten ut mot kunderna.

Sedan 2003 har Metria mer än fördubblat sin personalstyrka i Luleå och Ken Meyer som är enhetschef på Metria tycker att framtiden ser ljus ut.

– Vi har gått från 22 anställda till 50 anställda de senaste åren och det är högst troligt att det kommer att bli en fortsatt expansion.

Pernilla Kommes, SR Norrbotten
pernilla.kommes@sr.se