gävle

Vittnesförhör i Sandegårdsrättegången

På onsdagen, när det var dags att förhöra vittnen under hovrättsförhandlingarna i rättegången om mordet på Madeleine Sandegård, hölls den återigen i Gävle istället för Sundsvall.

Det var inte allt för många åhörare som gick in till tingsrättssalen i Gävle på onsdagen för att följa hovrättsförhandlingarna om mordet på Madeleine Sandegård som nu är inne på sin fjärde dag.

Tre av de som var där var vittnen - för det rättegången bland annat handlade om under onsdagen var hur Madeleines Sandegårds sista timmar såg ut innan hon försvann från sitt hem i Sandviken för snart två år sedan. Kvarlevorna efter henne hittades drygt ett år senare, nergrävda i ett skogsparti i Dalarna.

Flera av vittnena berättade på onsdagen att de upplevde det som att Madeleine Sandegård varit orolig och känt sig rädd den sista tiden innan hon försvann.

Det som annars har hänt under dagen är att den 28-åriga kvinnan som av tingsrätten dömdes till ett års fängelse för skyddande av brottsling nekar till brott.

Kvinnan yrkar på att åtalet ska ogillas eftersom hon anser sig ha handlat i nöd på grund av hon varit utsatt för hot.

På torsdagen fortsätter rättegången i Gävle med fler vittnes förhör. På måndag nästa vecka avslutas hovrättsförhandlingarna i Sundsvall med slutpläderingar.