Opererad efterlyser bättre information

Den som opereras för övervikt kan råka ut för svåra komplikationer. Detta drabbade Eva-Lotta Tropp Svensson från Hällekis efter en överviktsoperation på Kärnsjukhuset i Skövde.
Nu efterlyser hon bättre information från sjukhuset till de anhöriga, så att hela familjen är bättre förberedd på hur jobbigt det kan bli efteråt.

- Jag tycker det skulle fråga patienten om man inte vill ta in hela familjen och informera familjen om hur det kommer se ut för patienten efter operationen, säger hon.

Eva-Lotta Tropp Svensson opererades för snart ett år sedan, och drabbades av komplikationer som gjorde att hon inte fick i sig någon föda alls, knappt ens någon vätska.

- Jag fick i mig teskedsvis. säger Eva-Lotta Tropp Svensson.

På alldeles för kort tid gick hon ner 60 kilo i vikt, och hon säger att familjen har fått ta mycket stryk under här sjukdomsperioden, som har varit lång och påfrestande.

- Den har varit hemsk. Jag har inte ångrat mig, men det har varit hemskt för hela min familj och mina två tonårbarn har fått ta massor av stryk av detta.

Eva-Lotta Tropp Svensson ångrar inte att hon gjorde det, men med de här erfarenheterna i bagaget tycker hon att det gick alldeles för fort från beslut till operation.

- Jag bestämde mig i december och den 12:de mars opererade jag mig. Jag tycker det är lite för kort tid, men då var man så ivrig.