Alpint

Pärson tia i störtloppet

Det blev ingen topplacering för Anja Pärson i gårdagens störlopp. En tiondeplats 1,25 sekunder efter Lindsey Vonn, USA.
-– Jag åkte bra i övre delen, sedan tappar jag farten i hoppen, säger Anja till TT.

Sestriere, Italien (TT)

Framgångarna fortsätter att vänta på sig för Anja Pärson.

I lördagens störtlopp blev det en tiondeplats, 1,25 sekunder efter suveräna Lindsey Vonn, USA.

– Jag hade jättegärna varit bland topp-5 men marginalerna är inte på min sida. Vonn vinner ju stort men sedan är det jämnt, sade svenskan till TT.

Just störtlopp är den disciplin där Pärson haft sina få riktigt stora framgångar i år med en seger och en andraplats i världscupen. Resultatet i italienska Sestriere gav dock ingen repris av det. Snarare en påminnelse om hur det sett ut i veckans träningsåk för svenskan – en bra inledning men desto sämre avslutning.

Precis som i träningsåken var hon ytterst snabb i början av backen och med startnummer 18 gick Pärson upp i ledning, 0,08 hundradelar efter första mellantiden. Den utökades till 0,15 innan farten mattades av i slutet av backen och hon gick i mål som femma, 0,40 efter Renate Götschl.

I mål kunde hon sedan se sig passeras av Vonn som nu tog sin fjärde störtloppsseger i år, den här gången hela 62 hundradelar före tvåan, Kelly Vanderbeek, Kanada, och Nadia Fanchini, Italien (77 hundradelar efter).

– Jag åkte bra i övre delen, sedan tappar jag farten i hoppen men jag känner att jag är med där framme, sedan är det så tight i toppen.

Pärson får nu en ny chans redan på söndag då super G-tävlingen avgörs.