Eslöv

Kö till föräldrautbildning i Eslöv

Aldrig tidigare har intresset för föräldrautbildning i Eslöv varit så stort som nu. Kön är lång till den kommunala utbildningen.

– Föräldrarna vill göra ett bra jobb. Man behöver inte ha några problem alla gånger utan man vill förbereda sig för att undvika svårigheter, förklarar Rosa Nilsson, som är en av utbildarna i Eslöv.

– Sen är många ganska isolerade när mor- och farföräldrar ofta inte finns nära till hand och då är det viktigt att knyta nya band.

Under åtta veckor träffas föräldrarna en gång i veckan för att diskutera och byta erfarenheter. Genom att titta på korta filmsnuttar som handlar om olika vardagsproblem är tanken att tankarna ska komma igång för att så småningom ge plats för egna funderingar kring hur man bäst gör för att ta hand om sina barn.

Utbildningen har drivits kostnadsfritt av kommunen i två år för de äldre barnen, ända upp till gymnasiet. Men nu finns det också en grupp för barn från 0-5 år och till vårens kurs står flera föräldrar i kö för att få plats.

– Man sätter ord på sin vardag och upptäcker att man inte är ensam om problemen och bara det styrker föräldrarna, säger Rosa Nilsson.