Pärson nia i super G

Det blev en nionde plats för Anja Pärson i söndagens världscuptävling i super G. På delad förstaplats Andrea Fischbacher, Österrike, och Fabienne Suter, Schweiz.

Stockholm (TT)

Anja Pärson var varken super eller på G.

Svenskan slutade nia i söndagens världscuptävling.

– Jag kände redan när jag vaknade i morse att det inte skulle fungera. Alla har vi ju våra bättre och sämre dagar, sade Pärson till TT efter loppet.

Hon som i fjol vid den här tiden var bäst i världen slutade nu nio tiondelar efter schweiziskan Fabienne Suter och österrikiskan Andrea Fischbacher, som delade på segern i super G-tävlingen i Sestriere. Varken Suter eller Fischerbacher hade tidigare stått högst upp på en prispall i världscupen.

För Anja Pärson blir minnet av att stå överst allt mer avlägset. Senaste världscupsegern är daterad till den 16 december förra året.

– Jag gjorde ett linjesäkert och stabilt åk, men jag tog inte de där riskerna som man behöver ta för att kunna vinna. Jag varit inte riktigt på hugget, summerade Pärson.

Svenskans chans att vinna super G-cupen försvann också. Med bara en tävling kvar på programmet är Pärson nu 106 poäng bakom tyskan Maria Riesch, som slutade trea på söndagen. En seger ger maximalt 100 poäng.

Jessica Lindell-Vikarby var elva i Sestriere, hon var sex hundradelar bakom Pärson.

Tävlingen blev kraftigt försenad efter att österrikiskan Maria Holhaus gjort en otäck vurpa och troligen trasat sönder knät. Den ständigt skadade österrikiskan kan mycket väl få genomgå en fjärde korsbandsoperation.

Lars Markusson/TT