Fotboll - Inför Uefacupen

Helsingborg: "Vi har bra koll på PSV"

På onsdag börjar den svenska fotbollssäsongen på allvar när Helsingborg möter PSV Eindhoven i UEFA cupens sextondelsfinal.

Sveriges enda kvarvarande deltagare i det Europiska cupspelet är på plats i Holland och tror sig ha bra koll på motståndet.

- Vi har ganska bra koll på PSV, och väljer att satsa på vårt eget spel, säger Helsingborgs assisterande tränare Peter Gerhardsson till Radiosporten.

Snabba omställningar och stabilt försvarsspel blir nyckeln till framgång, precis som i de tidigare omgångarna av Uefacupen.

Helsingborg har spelat tre träningsmatcher och Gerharsdsson hoppas att laget ligger rätt till tidsmässigt. Alla spelare utom Oskar Rönningberg är friska och tillgängliga inför matchen.

Uefacupen sextondelsfinaler spelas på onsdag och torsdag den här veckan och blir omstart på den europeiska klubbfotbollssäsongen. Returmatcherna spelas den 21 februari.

Matchen mellan PSV Eindhoven, som toppar den holländska ligan, och Helsingborg börjar kl. 20.45 på onsdag och du hör den i Sportextra i P4, webbradion och mobilen.

Per Kahl
per.kahl@sr.se