ETER TISDAG 12 FEBRUARI

Moderatpolitiker kritisk mot kommunal ”gubbhylla”

 Chefernas anställningsvillkor drar ett löjets skimmer över allt ledarskap i kommunen. Det skriver moderate kommunalrådet Gustaf Hoffstedt i en debattartikel i GA i dag. Han gillar inte att det skapas nya tjänster på ledningskontoret åt förvaltningschefer som blivit av med jobbet, det som av en del kallats för ”gräddjobb” eller att man hamnar på ”gubbhyllan”.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Hästkliniken på Skrubbs måste spara

ATG-kliniken på Skrubbs travbana i Visby säger upp två veterinärsassistenter och en arbetspraktik förlängs inte. Anledningen är att verksamheten går med ekonomiskt underskott, enligt ATG-klinikernas vd. Per Johansson

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se


Kommunen vill fortsätta att sälja fastigheter.

Det handlar om nedlagda skolor och olika idrottsanläggningar. Men vad är det egentligen som gäller när kommunen säljer sina fastigheter? Kommunen fick ju till exempel en del kritik efter försäljningen av Björkhaga camping, att priset skulle ha varit för lågt, och det här ärendet är uppe till EU-prövning. 
Per Lindskog på kommunens ledningskontor som ansvarar för fastighetsförsäljningarna, tror att fler skolor kommer att säljas under de kommande åren.

Reporter:
anna.jutehammar@sr.se

Barlingbo skola blir förlagshus

En skola som just sålts är Barlingbo skola med lärarbostad, det vill säga två rejäla stenhus som förra året bjöds ut via mäklare för 1,7 miljoner kronor. Den nye ägaren heter Stephan Carlsson och driver företaget Eddy.se

Reporter:
lasse.ahnell@sr.se

Vad händer med växterna i vintervärmen?

Den ovanligt milda vintern gör att en del växter redan tror att det är vår. Gillis Ekman i Stånga trädgård om hur växterna klarar vintervärmen.