Tito Beltran dömd till fängelse för våldtäkt

Operasångaren Tito Beltran fälls för våldtäkt 1999 på en 18-årig kvinna i Skåne. Tito Beltran, som under flera år bott i norra Halland, döms till fängelse i två år. Beltran ska betala skadestånd till kvinnan på 112 000 kronor.

I domen skriver Ystad tingsrätt att barnflickans berättelse är så övertygande att bara den i sig, hade kunnat fälla Tito Beltran. Men nu finns det dessutom ytterligare vittnesmål och det gör att det är ställt utom rimligt tvivel att han är skyldig.  

Väldtäkten utspelade sig för mer än åtta år sen på ett hotell i Svedala. På kvällen efter en Rapsodhy in Rock konsert masserade Beltran barnflickan och det hela utvecklade sig, som tingsrätten nu slagit fast, till en våldtäkt.

Hela det här fallet har varit väldigt uppmärksammat av media, på grund av alla de kända personer som varit inblandade i rättegången, något som Anna Håkansson är kritisk till för barnflickans skull.

- Man har totalt glömt bort målsägaren i det här. Det har varit väldigt jobbigt för henne att se alla de reportagen, säger Anna Håkansson.

Nu väntar med största sannolikhet ett överklagande till hovrätten, från försvarets sida.