Uddevalla

Pengarna är slut, men Wilson provar ny spelare ändå

Idag dyker ett nytt ansikte upp på Ljungskiles träning. Spelaren heter Kris Gate och han är en defensiv mittfältare från Newcastle.

David Wilson är på jakt efter just en sådan spelare men styrelsen lär inte tillåta några ytterligare nyförvärv.

- Det är finito nu, säger ordföranden Lars Bergdahl.

Och David Wilson är medveten om LSK:s slimmade ekonomi eftersom han själv varit med och arbetat med budgeten. En budget som nu inte tillåter fler nyförvärv utöver de åtta nya spelare som tillkommit sedan i höstas.

- Vi har jobbat hårt för att få ihop den budget som nu ligger, nu finns det inte utrymme för fler spelare, säger ordföranden Lars Bergdahl.

- Jag tycker att David Wilson fått en bra spelartrupp till sitt förfogande, den borde räcka. Och jag tycker inte om att han diskuterar ekonomin via media.

Trots detta kommer alltså Kris Gate, 23, att testas framöver. Han kommer att träna med laget idag och på torsdag och om han visar sig vara tillräckligt duktig kommer han också att få vara med i träningsmatchen mot Falkenberg på lördag, som blir LSK:s andra för säsongen.

Gate är en vänsterfotad defensiv mittfältare från den engelska klubben Gateshead. Gateshead ligger utanför Newcastle. Klubben spelar i den engelska femtedivisionen men eftersom det är nationella serier i engelska ”Football league” ska det inte jämföras med division tre i Sverige som är den femte högsta serien här.

Gate har tidigare tillhört storklubben Newcastle United men spelade aldrig i a-laget. Däremot var han kapten i reservlaget.

Men frågan är alltså om LSK överhuvudtaget har råd att värva honom, oavsett om han visar sig vara ett fynd eller inte.

- Just nu ser det inte särskilt hoppfullt ut, säger Wilson till Radio Väst och det bekräftas alltså av ordföranden Lars Bergdahl.

- En ny spelare kostar uppemot 500 000, jag kan inte se att det kommer att dyka upp en sponsor med den typen av pengar, säger han till Radio Väst. Vi får se vad som händer efter uppehållet när transferfönstret öppnar igen, då finns kanske andra möjligheter.

Gate tillhörde Newcastle United fram till sommaren 2007 då han släpptes på free transfer av den dåvarande managern Sam Allardyce.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00