Ovanåker

Patrik fast i Thailand i två månader

Semesterresan till Thailand förvandlades till en mardröm för 25-årige Patrik Löfgren från Edsbyn. I två månader blev han fast i landet efter att han blivit anklagad för att ha innehavt och rökt marijuana på en krog i Bangkok.

Första kvällen på resan i Thailand blir Patrik Löfgren gripen av polisen i Bangkok. Han anklagas för att ha rökt marijuana på en bar. Själv menar han att han blir ditsatt av polisen och en kvinna på baren.

Efter en natt i häktet blir han förd till domstolen, men det tar inte slut där.

- Jag trodde att jag skulle vara kvar där tills dagen efter, men sedan ställde dom upp oss på två led och kopplade ihop oss två och två, och sedan ledde dom ut oss till en ny buss och körde iväg oss, säger Patrik Löfgren.

I sammanlagt två och en halv mardrömslika dygn sitter han i en cell med andra fångar i ett thailändskt fängelse. Men han blir kvar i Thailand i ytterligare två månader i väntan på rättegången.

Straffet blir till slut böter på 150 kr - en struntsumma i sammanhanget. Men förlorad arbetsinkomst, nya flygbiljetter och mutor till polisen har kostat honom mycket.

Efter rättegången startar en Kafkaartad jakt på rätt papper för att få lämna landet. Det mesta får han göra själv och den svenska ambassaden i Bangkok ger han inte mycket för.

- Jag kan ju inte säga hur ambassaden ska jobba, men det känns som att dom skulle kunna göra mer än vad dom gör.