Allettan mellan: Omgång 10

ALLETTAN har fem omgångar kvar att spela och den sista omgången spela den 27/2. Fyra lag slåss om placeringarna 1, 2 och 3 som gör att lagen får fortsätta att spela ishockey även under mars månad. Det betyder att för fem av lagen, är säsongen slut redan sista dagarna i februari.

Omgångens verkliga toppmöte är mellan ettan Väsby och fyran Vita Hästen. Väsby har råd att förlora, medan en förlust för V/H kan göra att laget tappar mark mot lagen framför.

Det blev en spännande omgång, där två av matcherna gick till förlängning.

VITA HÄSTEN - VÄSBY 3 – 2 SD (0-1 0-1 2-0 1-0)
Detta är omgångens toppmöte mellan ettan och tvåan i serie D. V/H, som vann serie D har inte varit lika bra efter jul som före. V/H ligger just nu på en osäker fjärde plats. Skulle laget hamna där, när serien är klar, skulle det bli en stor besvikelse i Norrköping, som har som vision, Allsvenskan 2009.

Det börjar inte bra för V/H denna kväll, då det efter två perioder står 0-2. Sju minuter in i tredje perioden kommer så 1-2 och när 48 sekunder är kvar av perioden gör Ronny Björlin 2-2.

Det blir fem extra minuter och när endast åtta sekunder är kvar av matchen så gör Linus Näsström 4-3.

De två poäng som räddas i slutsekunderna åt V/H gör att laget inte tappar mer än en poäng till Enköping och Valbo på platserna framför. Två poäng som kan komma av vara oerhört viktiga.

Väsby behåller sin serieledning, men missade med några sekunder, att göra ett lite ryck från lagen bakom.

HANINGE - VALBO 3 – 5 (1-0 1-4 1-1)
Detta är mötet mellan Haninge på sista plats och Valbo som innehar plats nummer tre. Haninge är trots att laget bara har tre poäng, ett lag som fortsätter att göra bra matcher.

Laget vinner första perioden med 1-0 och spelar oavgjort 1-1 i tredje. Synd då att laget förlorar mellanperioden med hela 4-1, varför den målrika matchen slutar med förlust med två mål.

Valbo behåller sin placering bland de tre i topp och visar att laget mycket väl kan bli det lag som går till Play Off 1 och kanske får möta Nacka.

ENKÖPING - MÄLARHÖJDEN/B 3 – 2 (2-0 1-2 0-0)Enköping vann med knappa 3-2 efter förlängning i sin match mot Arboga i den nionde omgångens hängmatch och har inför denna omgång fem poäng upp till Väsby.

Om vanligt blir det, när M/B spelar, en jakt på att nå en kvittering och få spela fem extra minuter.

M/B reducerar till 3-2 när halva matchen är spelad. Därefter blir det 30 minuter där M/B försöker få till stånd en kvittering, men inte lyckas denna gång.

Enköping är nu bara tre poäng efter Väsby som ju bara fick en poäng i denna omgång.

ARBOGA – BORLÄNGE 3 – 4 SD (1-1 2-2 1-1 0-1)
Detta är mötet mellan två lag på den nedre halvan. Arboga är på plats fem och Borlänge på plats sju.

Det blir en jämn match där det vid full tid står 3-3.

Det har bara gått 97 sekunder av de fem extra minuterna när Andreas Boberg gör 4-3 och gör att poängen fördelas så att Borlänge får två och Arboga en.

OMGÅNG 11 DEN 17/2

  • Väsby – Haninge
  • Valbo – Enköping
  • MB – Arboga
  • Borlänge – V/H

TABELLEN EFTER 10 0MGÅNGAR

Väsby23
Enköping20
VALBO20
Vita Hästen17
Arboga13
Borlänge11
M/B10
Haninge3