Kososvos självständighet firades idag

Igår röstade 109 ledamöter i Kosovos parlament enhälligt för självständighet. Här i Sverige bor det i dag 40 000 - 50 000 kosovoalbaner och fler av dem firade och festade i natt.

Och här i Västmanland var det dans på gatorna i centrala Västerås. En av västeråsborna som var med och firade är Besim Beqrir:

- Ja, det var känsloladdat och vi var kanske 300 som firade Kosovos självständighetsdag och det var fest. Det var mycket känslor, blandade känslor faktiskt. Många har gått igenom mycket för att vi nu har det här som vi har fått, säger Besim Beqrir och fortsätter:

- Nu är det viktigt att vi ser framåt. Vi kommer att fortsätta jobba precis som vi har gjort innan självständigheten, men nu kommer vi istället att jobba med andra saker som att återuppbygga landet och dess institutioner för att det ska bli ett demokratiskt land, säger Besim Beqrir, till P4 Västmanland.

- Jag hoppas att det inte blir som det har varit förut i alla fall men jag kan ju säga så här att Serbien och Kosovo kommer att fungera som två enskilda stater och med tiden kommer nog serberna också att acceptera det, säger Besim Beqrir, till P4 Västmanland.