Tennis

Inget spel för Vinciguerra 2008

Andreas Vinciguerra har opererat sitt vänsterknä för femte gången. Operationen gick bra, men någon comeback under 2008 blir det inte.

26-åringen har inte spelat en tävlingsmatch sedan i Kolding i Danmark i mitten av oktober 2006. Och även åren dessförinnan fick han delvis spolierade på grund av olika skadeproblemen.

I september förra året hade Vinciguerra stora förhoppningar om att göra comeback i början av 2008. I stället tvingade broskskadan honom upp på operationsbordet igen.

Operationen gick bra och snart börjar rehabiliteringsträningen på allvar för Andreas. Han räknar med att det kommer ta mer än ett halvår att komma ut på banan igen.

– Nej, det ser nog kört ut. Nu måste jag ta det lugnt och träna upp mig ordentligt. Sedan får det liksom ta den tid det tar, säger Andreas.

Skåningen var bara 18 år när han slog igenom med finalplatsen i Båstad 1999 och tog sin första och hittills enda ATP-titel året därpå i Köpenhamn. 2002 började skadeproblemen med ett brutet finger, senare ryggproblem och under 2003 började problemen med det vänstra knät.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se