Enkla misstag

1-4 är svårt att snacka bort som annat än rättvist. Men Helsingborg behöver inte skämmas för sina insatser och har visat att man inte ens behöver vara ett svenskt topplag för att ta sig långt i UEFA-cupen.

I gårdagens första halvlek saknades återigen inte chanser och Henke som brukar vara så säker i sina trademarkade snabba avslut med yttersidan kunde ha varit lite kyligare vid flera tillfällen.

Trist att se Eurosports konstiga tv-produktion. En bildproducent som envisades med att visa noll känsla för spelet, med långa repriser och närbilder trots att man hörde publiken reagera på någonting som just då hände med bollen i spel.

Och en kommentator som tvingades sitta i en studio någon helt annanstans och därför hade lika svårt som en annan att följa med i vad som hände.

Pinsamt nog måste jag också erkänna att jag lyckades missa PSV:s båda mål. Det första gick jag miste om när jag slog över till fyran friidrottsgalan i sju sekunder och sjuttiofyra hundradelar för att kolla in Kallur.

Trots att jag grämde mig över den missen kunde jag inte låta bli att slå över till ettan vid tiorycket för vad som brukar vara veckans tv-höjdpunkt.

Nämligen inledningen av Stina Dabrowskis debattprogram. När Stina ska verka lite casual och verka som att hon inte har en aaaaning om att kameran rullar och därför står och småsnackar med med någon stackars gäst som blivit upptvingad på golvet.

För att sedan verka överraskad och utbrista ”Oj då, nu får ni gå och sätta er. Vi är visst i sändning” med en ton värdig en dagisfröken.

Tror ni inte att PSV hänger kvällens andra kasse under de tio sekunder detta spektakel pågår framför mina ögon?

Det är sådana enkla misstag man inte har råd med ute i Europa!

(22 feb)
Richard Henriksson
richard.henriksson@sr.se