"Foppa" åter till Colorado

Ishockeyspelaren Peter Forsberg gör överraskande comeback i sitt förra NHL-lag Colorado. Klubben meddelade sent på måndagen att kontrakt skrivits för resten av säsongen.

Det blir alltså Colorado Avalanche, en klubb som Forsberg spelat för många säsonger tidigare och som han bland annat vunnit två Stanley Cup-titlar med, som den så länge skadedrabbade svensken nu ska spela för.

Tisdagen är sista datum för spelarövergångar inom NHL-hockeyn och beskedet om Forsberg kommer något överraskande.

Bara för några dagar sedan meddelade Forsbergs agent att det var högst osannolikt att det skulle bli något spel för Forsberg den här säsongen.

Forsberg har sedan länge haft stora problem med en fotskada, som gjort det svårt för honom att åka skridskor ordentlig och han har tvingats till flera operationer.

Forsberg, som även har två VM- och två OS-guld på meritlistan, säger i en kommentar till klubbens hemsida att han jobbat länge för att den här återkomsten ska bli möjlig och att han hoppas att han är kapabel att ansluta till klubbens träningar och matcher inom en snar framtid, som han uttrycker det.

Under den gångna säsongen har turerna varit många kring hans framtid. I höstas blev han till exempel uttagen till Tre Kronor. Men han tvingades lämna återbud efter bara en träning. På senare tid har Peter Forsberg ryktesvis placerats i flera klubbar i NHL, men det är alltså tillbaka till staden Denver i Colorado som gäller nu för en av svensk ishockeys bästa spelare genom tiderna.

Daniel Alling, New York
daniel.alling@sr.se