Fredag den 29 februari

Idag var det den dagen som vi bara kan leva vart fjärde år. Skott år som de är så njuter vi av den 29 februari lite extra.

I Pajala laddas de för norrskens festival samtidigt som de pågår Barents Buisness Festival i kommunen. Bengt Urban Fransson kom till studion efter klockan sju för att upplysa mig och Norrbotten om de senaste ryktena runt Melodifestivalen samt så klart hjälpa till med den giganstiska halsduken som vi under en veckans tid producerat.  

Lena hade besökt Teknikens hus där det i veckan har varit tema ”Råttrace”. Banor har byggt under veckan för att sportlovsfirande barn ska kunna lära sig mer om naturveteskap.

På söndag är det vasaloppet och många norrbottningar ska ta chansen att kanske uppleva sin dröm. Henrik Erlandsson drömde om Vasaloppet som grabb och i helgen är han en av många som åker i spåret.

Som avslutning på en bra morgon vecka i studion kom Stefan Gunnarsson till studion och med sig ahde han sitt piano. Först fick han medverka i fredagsens tävling mellan Porjus och Piteå och sen fick han berätta om vad som pågår bakom kulisserna i ”Så ska de låta” som har premiär ikväll

Nu tar vi på redaktionen en skön helg och jag ska ladda för basket, godmat och trevligt sällskap.

/Jon