Kent fick sporthallen i Eskilstuna att koka

Rockgruppen Kent fick sporthallen i Eskilstuna att koka på torsdagskvällen. Eskilstunas rockhjältar var tillbaka på sin gamla hemmaplan igen med sångaren Jocke Berg i spetsen.

Berg var på gott humör och flörtade med publiken och pratade gamla minnen från sin hemstad och publiken verkade vara på gott humör.

Det är inte lätt att vara profet i sin egen stad brukar man säga, men på torsdagen verkade som om det gamla talesättet inte längre var aktuellt. Jocke Berg var lokal rockprofet denna kväll och han älskades av publiken.

Kent har varit kritikernas favoriter från början och nu förstår jag riktigt ordentligt. Såg gruppen i Eskilstuna 1995. Då var de ”hyfsade”, men långt ifrån ett fulländat band, men 2008 framstår det tydligare än någonsin att Kent verkligen lever upp till det de lanserar sig som, ”Sveriges största rockband”.

Gruppens visuella del, med rörliga bakgrundsbilder och laserljus från scenen fick musiken att lyfta till ännu högre höjder och ytterligare dimensioner. Under en kort period under konserten tappade gruppen tempo, men det tog fart igen den sista delen av den närmare två timmar långa showen då gruppen radade upp några av de stora låtarna.

Starkast var Columbus, Ingenting och Socker och inte att förglömma klassiska 747, men flera låtar från karriären saknades. Sämst var en ny syntbaserad uppdriven version av hiten Dom andra. Varför?

När gruppen gick upp på scenen för ett av flera extranummer och Jocke Berg tog på sig sin akustiska gitarr och drog igång ”Utan dina andetag (från B-sidor) gick nog rysningar över kroppen på många. I alla fall på mig.

Välkomna tillbaka i sommar!

Fredrik Blomberg
fredrik.blomberg@sr.se