Mark

Extra pengar till "Mingel i Mark"

Det blir en toppartist och en stor scen på den stora skolavslutningsfesten ”Mingel i Mark” även till sommaren. Pengarna har tidigare inte sett ut att räcka, men idag lovar de ledande politikerna i vänsterblocket att skjuta till de cirka 150.000 som behövs.

”Mingel i Mark” är ett sätt att locka ungdomar i Mark att stanna i hemkommunen, förhoppningsvis glada men nyktra, istället för att som tidigare dra till Varberg och fira med mycket fylla.

Har lockat Idolstjärnor
I tre år har Marks kommun istället satsat pengar på ett arrangemang med många olika inslag. Bland annat har en större artist med stjärnstatus uppträtt, senast Idolstjärnan Erik Segerstedt ocoh tidigare Idolstjänan Agnes.

Förra året var det publikrekord då cirka 4000 personer deltog i evenemanget.

Inför årets upplaga av ”Mingel i Mark” så bantades projektet från 450.000 kronor till 300.000 kronor och då fanns det inte pengar kvar till en stjärnartist.

Mer pengar skjuts till
Men nu går ordföranden i barn- och ungdomsnämnden, utbilningsnämmnden, socialnämnden och kultur och fritidsnännden tillsammans med kommunalrådet Pelle Pellby och skjuter till 15.000 kronor.

- Det är viktigt att behålla den traditionen vi byggt upp, samtidigt som det är väl använda pengar för att ha kvar ungdomarna hemma med en nykter skolavslutning, säger Lisa dahlaberg socialdemokartisk ordförande i utbildningsnämnden (gymnasieskolans nämnnd).