Lurade till sig kontokortsnummer

Två äldre kvinnor i södra Dalarna har blivit utsatta för bedrägeri och försök till bedrägeri kring sina bankkort. Den ena av kvinnorna hanna också bli av med flera tusen kronor innan bedrägeriet upptäcktes. Nu varnar polisen för att nya försök kommer att göras.

En av kvinnorna bor på en ort utanför Avesta. Hon blev uppringd av en okänd man, som ville att hon skulle uppge siffrorna på sitt Visakort. Detta för banken skulle börja skicka ut nya kort till kunderna den kommande veckan, enligt mannen.
Kvinnan lämnade ut sifffrorna, och innan bedrägeriet upptäckts och kortet spärrats, hade fyra uttag gjorts. Flera tusen kronor hade då tagits ut från kontoto.
Även en äldre kvinna i Säter har blivit uppringd av samma anledning. Men i det fallet gick bedragaren bet. Kvinnan fattade misstankar om att det handlade om lurendrejeri och lämnade inte ut några uppgifter.
Polisen tror att det är samme man som agerat i båda fallen.
Det finns nu risk för att han gör nya försök, befarar polisen. Sven-Åke Petters, som är polisens presstalesman, går därför ut med den här varningen:
– Lämna aldrig ut numren på dina bankkonton till någon som ringer eller någon som du inte känner.