Kvalserien till Div 1: Omgång 2

I och med att omgång 2 har spelats har alla fem lagen i serien varit igång. Wings och Visby/Roma har spelat en match medan Nynäshamn, Sollentuna och Järfälla hunnit med två matcher. Det är högt tempo på matcherna i serien och de två nästkommande omgångarna spelas redan fredag och söndag.

NYNÄSHAMN - JÄRFÄLLA 7 – 4 (2-2 1-2 4-0)
Tränare i Järfälla, Andreas Tärnstedt, summerade sitt lags andra match på följande sätt:

Lagen följdes åt i den första perioden. I den andra perioden tar JHC ledningen med 4-2 och de ser bra ut. Men då tycker Andreas att hans lag börjar slappna av och gör alldeles för många misstag. Laget lyckas ändå behålla ledningen med 4-3 är perioden är slut.

Andreas skäms lite över att hans lag förlorar sista perioden med hela 4-0. Han berömmer samtidigt Nynäshamn som han tycker är ett härligt ungt gäng. De kvick, hungriga och har full fart på sin skridskoåkning. Laget bärs fram av en entusiastisk publik.

Nu har vi kniven på strupen och måste vinna matchen på bortaplan mot Sollentuna och avslutar vårt samtal med att han ber mig skriva att domaren var mycket bra i matchen.

WINGS - SOLLENTUNA 7 – 2 (0-1 4-0 3-1)
Det är tränaren i Sollentuna Rickard Hårdstam som summerar sitt lags andra förlust:

Det syntes att Wings inte hade spelat någon ”riktig” match på länge. Det var därför vi kunde vinna första perioden, konstaterar Rickard. Sedan kör Wings över oss fullständigt. På mindre än fyra minuter gör de fyra mål och går upp till ledning med 4-1 i andra perioden.

Sista perioden vinner Wings med 3-1 och matchen med 7-2.

Wings är bättre än oss i allt. De har en grym första femma och Rickard är övertygad om att Wings kommer att spela sig kvar i division 1.

Vi får ta nya tag mot Järfälla på fredag kväll och på söndag har vi Wings igen avslutar Rickard vårt samtal.

OMGÅNG 3 14/3

  • Sollentuna – Järfälla
  • Visby/Roma – Wings
  • OMGÅNG 4 16/3
  • Sollentuna – Wings
  • Nynäshamn – Visby/Roma

Tabellen, som haltar

Nynäshamn6
Wings3
Visby/Roma2
Järfälla1
Sollentuna0