Playoff 3 till Allsvenskt kval: Omgång 3

Väsby och Troja/Ljungby behövde bara två matcher för att ta sig till kvalserien till Allsvenskan. Väsby slog ut Östersund och Troja Ljungby slog ut Enköping. Mellan Asplöven och Örebro och mellan Mariestad och Valbo behövdes en tredje match.

När dessa båda matcher spelats den 12/3 vet vi vilka de fem lagen är som skall spela en kvalserie till Allsvenskan som startar den 19/3.

Huddinge, Troja/Ljungby och Väsby är redan klara, men vilka blev de två andra lagen?

MARIESTAD - VALBO 8 - 5 (2-2 4-0 2-3)
Första matchen vann Valbo hemma med 4-3, en match som varade i nästa fyra perioder. Andra matchen vann Mariestad klart i sin hemmahall med 3-0.

I tredje matchen är det Mariestad som får hemmamatch igen.

Mariestad tar ledningen med 1-0 när det gått sex minuter i spel fem mot fyra. Ökar elva sekunder senare till 2-0. Valbo kvitterar innan perioden är slut till 2-2, båda målen i spel fem mot fyra.

29 sekunder har gått av andra perioden när Mariestad åter tar ledningen med 3-2 som blir till hela 6-2 innan perioden är slut.

I den avslutande perioden gör Mariestad två mål och Valbo  tre så att slutresultatet blir 8-5.

Publiken i Mariestad fick se 13 mål och glädjas åt att Mariestad nu är i kvalserien till Allsvenskan och att de får se laget spela fyra hemmamatcher till innan säsongen är slut.

ASPLÖVEN - ÖREBRO 5 – 3 (2-0 0-1 3-1)
I första matchen vinner Örebro hemma med 5-4. I andra matchen vinner Asplöven hemma med 4-1 i en mycket bökig match med många utvisningar.

Match tre spelades upp i Haparanda där Asplöven har sin hemmaarena.

Asplöven vinner första perioden med 2-0. Första målet kom efter fyra minuter och andra målet efter nio minuter.

I andra perioden tar Örebro vara på ett läge vid spel fem mot fyra och reducerar till 2-1.

Den utvisning som Örebro får 30 sekunder före pausen utnyttjar Asplöven direkt i tredje perioden och gör 3-1. Fyra minuter senare gör Örebro 3-2 och nu blir det spännande igen.

Spänningen varar bara i tre minuter för då ökar Asplöven till 4-2 och dryga minuten senare till 5-2 med en spelare mindre på isen.

Men Örebro ger inte upp och efter 11.20 gör laget sitt tredje mål och det står 5-3. Nu har laget mindre än nio minuter på sig för att komma ifatt. Men Örebro lyckas inte göra några fler mål utan förlorar med 5-3.

Asplöven är i kvalserien till Allsvenskan och det hårdsatsande Örebro får vänta ännu ett år på att ta sig till Allsvenskan.

Bokslutet för Play Off 3 blev att de lag som vann sina Allettor också tog sig till kvalserien. Det fjärde laget var den bästa tvåan. Det blev med andra ord inga större sensationer.

Så fort lottningen blir klar kommer ni att få de första reda på de första omgångarna.